Opstart:
Med opstart menes der hvordan og hvorledes du sætter dit el-løbehjul i gang. Nogle el-løbehjul anvender udelukkende elektrisk motorkraft til komme afsted, hvorimod andre typer skal skubbes i gang. Dette fungerer således at du blot giver et lettere hurtigt skub med foden og så herefter vil du så ellers kunne benytte den elektriske motor.
Max hastighed:
Max hastighed er den højeste hastighed el-løbehjulet kan opnå. Det er en god ide at sætte sig ind i de lokale love og regler for hvad præcist den tilladte max hastighed for el-løbehjul er i trafikken. Der kan være stor forskellighed i forhold til dette fra land til land og endda fra by til by.
Max rækkevidde:
Max rækkevidde er hvor langt el-løbehjulet kan køre efter en fuld opladning. Langt de fleste el-løbehjul i dag har rækkevidder helt op til flere kilometer. Så oplades der regelmæssigt burde man aldrig komme ud for pludselig at løbe tør for strøm, mens der pendles rundt fra A til B. Den maksimale rækkevidde påvirkes også af vægt og bakker. Så har man f.eks. ekstra vægt med sig i form af en fyldt taske og skal man op ad en bakke eller flere med en pæn stigning - så bruger el-løbehjulet mere strøm end hvis man blot kører på et fladt terræn uden eventuel ekstra vægt.
Lade tid:
Lade tid er tiden det cirka tager for at el-løbehjulet er fuldt opladt. Sætter du dit el-løbehjul til ved hver eller de fleste af dine destinationer, vil det selvfølgelig tage mindre tid end hvis dit el-løbehjuls batteri er løbet helt tør for strøm. Langt de fleste el-løbehjul tager 3-5 timer for en fuld opladning.
Max belastning:
Max belastning har at gøre med hvor mange kilo el-løbehjulet kan klare for en optimal kørsel. Går man over den maksimale belastning kan det påvirke hastigheden, rækkevidden og i sidste ende også holdbarheden af det elektriske løbehjul. Derfor anbefales det at man altid er opmærksom på hvad det el-løbehjul man vælger kan holde til at vægt.
Total højde:
Total højde er den totale højde af el-løbehjulet fra hvor hjulet møder grunden til det højeste punkt af baren. I forhold til højden af et el-løbehjul handler det mest om dine egne præferencer. Dog bør der vælges et el-løbehjul som er behageligt at anvende, når der rejses mellem destinationer. Er el-løbehjulet for stort eller småt kan turen let blive belastende for ryggen, og det kan samtidigt også være sværere at styre. En generel regl man kan følge vejledende er at baren skal sidde omkring hoften til taljen, når man står på decket.
Vægt:
Vægt er den samlede vægt af hele el-løbehjulet. El-løbehjul er tungere end almene transport løbehjul, da både batteriet og motoren medregnes. Der er sat regler og love op for hvad den maksimale vægt for et el-løbehjul må være, så vær opmærksom på at du overholder gældende regler og love i dit lokalområde.
Deck længde:
Deck længde er den totale længde af el-løbehjulets deckoverflade. Længden af decket har at gøre med hvor meget plads du har til dine fødder. Jo længere decket er, desto mere plads har du at stå på, og jo kortere, desto mindre plads har du. Til dig der har længere destancer mellem dine destinationer, kan det være en fordel at have mere plads, da du herved vil kunne stå mere behageligt - eventuelt endda med begge fødder godt stående.
Deck design:
Deck design er selve designet af el-løbehjulets deck. Der findes forskellige typer af design, men primært tales der om one-piece, two-piece og det man kalder et sammenklappeligt design. Et one-piece deck design er det mest holdbare, da hver del er blevet svejset sammen. Hvorimod et two-piece design har delene skruet sammen med bolte. Et sammenklappeligt design betyder at du vil kunne folde dit el-løbehjul sammen. Dette er ganske smart, da du herved vil have lettere ved at tage det med i bussen, toget og/eller metroen, når du pendler mellem dine destinationer.
Affjedring:
Affjedring sikrer en markant bedre køreglæde og komfort på alle dine ture med et el-løbehjul. Yderligere giver affjedring også en større sikkerhed for dig, idet el-løbehjulet let og behageligt kan køres på diverse vejunderlag med ujævnheder, bump og eventuelle huller.
Hjuldiameter:
Hjuldiameter er størrelsen af hjulene på dit el-løbehjul. Generelt er størrelsen af hjul for el-løbehjul større end andre typer for løbehjul. Grunden til dette er, at transport, hastighed og komfort er essentielle for et el-løbehjul af høj kvalitet. Det kræver større hjul for at opnå et mere behageligt ride, når der køres omkring 20 km/t på vejunderlag af en hver karakter.
Hjultype:
Hjultype er den type hjulet er. Der findes en del forskellige typer af hjul til el-løbehjul, men typisk er dem af højest kvalitet lavet af luftfri og punkteringssikrede dæk. Da disse er smarte og giver et godt ride, når du skal køre fra A til B. Udover punkteringsfrie dæk kan du også finde dæk, der skal pumpes til med luft. Disse kræver selvfølgelig en dækpumpe. Til dig som er vild med natur findes der off-road dæk, så du kan komme ud og give den gas på grus og mudrede veje. Og er du interesseret kan du endda anskaffe dig vinterdæk til dit el-løbehjul. Generelt er det vigtigste for hjul til el-løbehjul at de giver en god og sikker køreoplevelse.
Maks. opstigning:
Maks. opstigning har at gøre med hvor stejl en opstigning eller bedre sagt, hvor stejl en bakke el-løbehjul kan klare. Langt de fleste kvalitets el-løbehjul kan klare en opstigning på 10-20%. Går det mere opad vil du opleve at din hastighed langsomt falder. Er der alt for stejlt, kan det ende med at du er nødsaget til at gå og trække dit el-løbehjul med dig resten af vejen op. Din vægt kan også spille en rolle for hvor godt et el-løbehjul håndterer en stejl bakke.
Batteri:
Batteriet er en vigtig komponent for dit el-løbehjul, da det er batteriet som lagre den energi som gør det muligt at køre. Forskellige el-løbehjul anvender forskellige batterityper, som hver har deres bestemte strømkapacitet og ydeevne. Levetiden for et batteri kan vedligeholdes en smule, hvis man er smart omkring hvordan man lader det op. Dette kan gøres ved at du oplader dit el-løbehjuls batteri før det er helt afladt. Det er også en god ide at have sit el-løbehjul stående i rum med almene temperature, da en for kold eller varm temperatur kan påvirke batteriets ydeevne.
Bremse type:
Bremse type eller bremse typer. For sikkerhedens skyld har el-løbehjul typisk flere end kun en bremse monteret. Det kan være alt fra elektrisk bremse til en flex fender ved baghjulet. En elektrisk bremse sidder ved håndtaget og er effektiv til en hurtig og sikker bremsning. Flex fender bremser er smarte til at sænke hastigheden løbende og bedre kontrollere din fart. Og med hastigheder på op til 20 km/t er det yderst vigtigt at have sikkerheden i orden, og derfor bør du altid være opmærksom på om dit el-løbehjuls bremser virker optimalt.
Samling:
Samling har at gøre med om du modtager dit el-løbehjul som samlet, delvist samlet eller som et sæt af dele du selv skal sætte sammen - typisk med medfølgende standard værktøj. Langt oftest vil dit el-løbehjul komme som samlet og være klar til brug, men det anbefales dog stadig lige at tjekke at alle skruer og komponenter er strammet helt til.
Lys:
I de fleste lande er det lovpligtigt at have lys på sit el-løbehjul. Det gælder både foran og bag på. Yderligere skal lygten foran være af hvidt eller gult lys, og lygten bagpå skal være rød. Uden disse for- og baglygter er det i de fleste lande ikke længere lovligt at bevæge sig ud i trafikken.
Reflekser:
Reflekser er ligesom lygter også lovpligtige at have på sit el-løbehjul i de fleste lande. Der skal være sat reflekser på både foran og bagpå, og på hver side af el-løbehjulet. Reflekserne foran skal enten være hvide eller gule og de bagerste skal være røde. Uden reflekser er det ikke lovligt at bevæge sig ud i trafikken.
Ringklokke:
En ringklokke er smart at have på sit el-løbehjul, da man typisk vil køre blandt cyklister. Her er det en god ide at kunne signalere hvis man kommer forbi med mere fart end andre, eller hvis man advarer andre om at man kommer kørende nu. Dette sikkre os alle ude i trafikken.
Støtteben:
Et støtteben er til når du er nået din destination og skal stille dit el-løbehjul til side for en stund. Støttebenet gavner også dit elektriske løbehjul, idet du kan stille det pænt op og ikke er nødsaget til at lade det ligge og flyde på jorden. Med et støtteben vil dit el-løbehjul helt hovedsageligt stå langt bedre end hvis du læner det opad en mur eller lignende.